Goede uitleg over de sleutel tot gezonde voeding

‘Het boek geeft op een zeer laagdrempelige en duidelijk manier uitleg over het begrip gezonde voeding, een optimaal voedingspatroon en het verhelpen van klachten en dat allemaal gericht op de individu. Hoe kan IK mijn voedingsdoel bereiken? Ik heb met het lezen van dit boek zoveel meer geleerd over wat goed is voor mij, dan alle algemene tips die ik kreeg van diëtisten. Een aanrader!’

Lies Visser

Een eye-opener!

‘Ik kan dit boek aan iedereen aanraden! Het heeft absoluut mijn kijk op voeding veranderd. Na het lezen snapte ik wat eten met mijn lichaam doet en dus ook waarom al die diëten niet werken. Een lichaam weet zelf precies wat het nodig heeft, het enige dat je moet doen is naar je lichaam luisteren. En met dit boek heb je daarvoor precies de juiste tools in handen! Dus vaarwel met al die onzin-diëten, calorieën tellen, energiedips en vastgelopen stoelgang – dit boek helpt je naar een gezonde relatie met voeding waar je je 100% lekker bij voelt.’

Lisette Luyks

Dit moet je lezen!

Na alle onderzoeken en boeken die ik heb gelezen (geloof me dat zijn er heel veel) ben ik tot de conclusie gekomen dat dit boek bij iedereen die meer wil weten over voeding in bezit zou moeten zijn. Dit is het boek waaruit ik alles haal. Elke voedingsprofessional zou dit moeten lezen en bestuderen voordat ze overgaan tot een advies wat voor de gemiddelde mens geldt, die echter gelukkig niet bestaat want we zijn allemaal anders. Ligt dit thuis niet op de plank? Schaf hem aan! (ik heb geen belang in de verkoop van dit boek)

John Raaymakers (personal trainer en life coach)

Baas in eigen lichaam

‘Ik vind het heel fijn dat dit boek je leert hoe het lichaam werkt en dat je met die kennis een persoonlijk voedingspatroon kunt ontwikkelen. Kennis is macht, dus weg met de dieetgoeroes die het altijd beter weten en je vertellen hoe het volgens hen moet. Martins Dias onderschat de lezer niet en doet niet belerend maar geeft je de tools om het zelf ‘beter te weten’.
Ik heb een gevoeligheid voor gluten en lactose en eet geen vlees. Dankzij dit boek voel ik me elke dag superfit en ben ik van mijn buikklachten af. Wanneer je optimaal eet ga je merken dat je niet veel maaltijden nodig hebt op een dag en dat voelt geweldig! Tenminste voor mij 😉

Opera

Eindelijk een dieetboek op het individu afgestemd

Een goed leesbaar en goed onderbouwd (ik kan het weten ;)) voedingsboek, met een uniek, op de persoon toegepast benadering. Met dit boek leer je welk voedsel voor jou het beste is. Geeft nieuwe inzichten in hoe en wat je moet eten.

Ewoud van der Brug (biochemicus en orthomoleculair deskundige)

Verplichte kost voor voedingsprofessionals

‘Echt vernieuwend! Het ik-dieet is het 1e voedingsadvies-boek dat relateert aan het individu. Naast mooie eye-openers op het gebied van voeding, biedt dit boek ook praktische handvatten om op zoek te gaan naar het dieet wat voor de persoon zelf het meest duurzaam is. Geen quick-fixes, geen grove gemiddelden die je moet aanhouden, maar persoonlijke voedingsadviezen die je zelf creëert en die de kijk op jouw eigen eetpatroon voor eens en altijd duidelijk maken. Een must bij het opstarten van een gezonde leefstijl! Geschikt voor zowel de individuele lezer die nu zelf wel eens wil weten hoe hij of zij zijn of haar voedingspatroon optimaliseert als wel voor de voedingsprofessional die klanten adviseert op het gebied van voeding en gezonde leefstijl. Helder beschreven inclusief mooie praktische handvatten.

Nils Swidde

Absolute aanrader!

‘Vanuit mijn vak als diëtist lees ik veel boeken over voeding, leefstijl en gezondheid. Door een collega werd ik getipt dit boek te lezen en zij was hier erg enthousiast over. Ik heb het boek dan ook meteen besteld en in een paar dagen uitgelezen. Dit boek geeft een zeer heldere uitleg over de gevolgen van (on)gezonde voeding op het lichaam. Niet te veel vakjargon waardoor het voor iedereen makkelijk te lezen is.
Ik kan het iedereen aanraden, niet alleen wanneer je wilt afvallen maar (vooral) ook wanneer je fysiek en mentaal beter in je vel wilt zitten, door goed te luisteren naar je lichaam zodat je weet wat je nodig hebt. Ik ben weer een stuk wijzer geworden en ga deze kennis ook in mijn praktijk toepassen!’

Merel Godyla (diëtiste)

Het ik-dieet: hét boek over gezond eten

Als je constant last hebt van energiedips, blijvende trek, snel terugkerende honger, spijsverteringsklachten of snel aankomt, dan is één ding zeker: je voeding is niet optimaal. Het opvolgen van voedingsadviezen of proberen van nieuwe diëten is niet de oplossing en werkt zelfs averechts. Er bestaat namelijk geen voedingspatroon dat voor iedereen gezond is. Of iets gezond is, hangt niet alleen af wat erin zit, maar ook van jouw unieke voedingsbehoeften, die door onder andere je genetica, metabolisme, spijsvertering, lichaamssamenstelling en leefstijl worden bepaald.

Het Ik-dieet schrijft daarom niet voor wat je moet eten, maar legt uit hoe je erachter kunt komen wat jíj het best kunt eten. Hoofdstuk 6 van het boek bestaat zelfs uit een speciaal daarvoor ontwikkeld voedingsprogramma. Het doel is om jou gezonde voeding te helpen bereiken door jouw ‘ik-dieet’ te ontdekken: dat voedingspatroon waarbij je optimaal kunt functioneren, geen voedingsklachten ervaart en ziekte en overgewicht door verkeerde voeding voorkomt. Het ik-dieet is dan ook het enige dieet dat je niet hoeft vol te houden.

Na het lezen van dit boek ben je in staat om zelf te beoordelen of iets voor jou gezond is en jouw ‘ik-dieet’ samen te stellen, ongeacht of je nu vegan, glutenvrij of alles eet. ​Je zult ontdekken dat gezond eten helemaal niet zo ingewikkeld is en je van nature zelfs goed afgaat. Je eigen lichaam vertelt je namelijk precies wat je nodig hebt. Het ik-dieet leert je alleen rnaar daarnaar te luisteren.

Het ik-dieet bestellen

Indien je Het ik-dieet hier bestelt steun je mij als onafhankelijk auteur. Als je een gesigneerd exemplaar kun je dat erbij vermelden.

Vragen over Het ik-dieet

Om het ik-dieet voedingsprogramma te doorlopen hoef je niet eerst het hele boek te lezen, je kunt er ook direct mee starten. Wil je echter begrijpen hoe voeding werkt en waarom iets voor jou gezond is, dan is het beter om ook de rest van het boek te lezen. Maar dat kan dus ook later of terwijl je het programma volgt. Je zult er ongetwijfeld vanzelf nieuwsgierig naar worden.

Nee, het boek legt stapsgewijs en in detail uit hoe je erachter komt wat jouw ik-dieet is. Wel kun je dit m.b.v. het programma een stuk sneller bereiken. Ieder hoofdstuk bevat verassende eye openers, waardevolle informatie en bruikbare tips die je direct kunt toepassen en snel tot grote verbetering kunnen leiden. Tijdens het lezen zul je steeds beter gaan begrijpen waarom jouw voedingspatroon tot de huidige resultaten leidt en wat je eraan kunt verbeteren.

Je kunt geen wetenschappelijk beter onderbouwd boek over gezonde voeding vinden dan Het ik-dieet. Ten eerste omdat het zich baseert op wat voeding en gezondheid feitelijk inhouden. Ten tweede omdat het er niet onterecht van uitgaat dat er één gezond voedingspatroon voor iedereen bestaat. Ten derde omdat het de samenstelling van voedsel en de verwerking daarvan in ons lichaam, in verband brengt met directe, merkbare effecten op onze gezondheid. Tot slot vertaalt het theoretische kennis naar praktische richtlijnen en vaardigheden die je als lezer direct kunt toepassen.

Jazeker. Sterker nog, als de oorzaak van jouw overgewicht in je voeding ligt, is jouw ik-dieet de enige manier om daarvan af te komen, omdat je dan alleen eet wat je nodig hebt en goed kunt verwerken. Door te eten wat voor jou voedzaam is, voorkom je klachten als inzakkers, energiedips, honger, trek en cravings, die ervoor zorgen dat je onnodig eet en aankomt. Omdat je niets hoeft vol te houden krijg je geen last krijgt van eetbuien en voorkom je dat je het jo-jo effect.

Het ik-dieet is voor iedereen die gezond wil eten en houdt rekening met persoonlijke voedselkeuzes. Als je bepaalde voedingsmiddelen niet wilt of kunt eten is het nog steeds mogelijk om in je voedingsbehoeften te voorzien, maar je moet wel weten hoe je dat doet. Het ik-dieet legt uit hoe voedingsmiddelen zijn samengesteld en hoe die samenstelling jouw voeding beïnvloedt. Hierdoor kun je goede alternatieven vinden voor voedingsmiddelen die je niet eet en voorkom je voedingstekorten.

Je kunt Het ik-dieet hier bestellen en daarbij aangeven of je een gesigneerde versie wilt ontvangen.

Het ik-dieet is geen dieetboek. Het legt juist uit waarom er geen ‘one size fits all’ dieet kan bestaan. Ieder van ons heeft namelijk vanwege verschillen in onder andere genetica, metabolisme, lichaamssamenstelling en leefstijl, unieke voedingsbehoeften. Daarom schrijft Het ik-dieet niet voor wat je moet eten of wat het beste dieet is. In plaats daarvan legt het uit hoe je erachter komt waar dat voor jóu uit bestaat. Het woord dieet betekent oorspronkelijk voedingspatroon en de term ik-dieet staat voor dat voedingspatroon dat bij iemand voor gezonde voeding zorgt.

Ik-dieet logboekformulier

Heb je Het ik-dieet al? Download dan hier de pdf van het logboekformulier uit Hoofdstuk 6 van het boek.

Nieuws

Eet ik gezond?

Je eet gezond als jouw voedingspatroon optimaal op jouw behoeften is afgestemd. Je ervaart dan geen klachten…

Voedingsadvies

Als je twijfelt of je wel gezond eet, met bepaalde vragen zit, of gewoon eens met iemand over je voeding wilt praten…

Contact

Heb je een vraag of vrijblijvend advies nodig? Neem dan contact met me op, per telefoon, email of contactformulier…